Bouwen met garantie

BouwGarant in het kort
BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. Circa 1800 bouwbedrijven voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierop worden zij periodiek getoetst. Bovendien kunt u als u werkt met een BouwGarant-aannemer de VerBOUWgarantie afsluiten.

BouwGarant is een stichting waarbij 5 mensen werkzaam zijn. Kerntaken zijn kwaliteitsbeleid, ondersteuning bieden aan opdrachtgevers en aan deelnemers en het ontwikkelen van marketingactiviteiten. Doelstelling van BouwGarant is het creëren van vertrouwen tussen opdrachtgever en bouwonderneming. BouwGarant onderhoudt nauwe banden met de branchevereniging Bouwend Nederland.
BouwGarant staat voor;

• Kwaliteit
• Zekerheid
• Service
• garantie

Kwaliteit
BouwGarant kent een aantal labelvereisten. Deze zijn opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn. Twee onafhankelijke instanties voeren de toets bij de deelnemers uit. Bedrijven die niet kunnen of willen voldoen mogen niet het logo van BouwGarant voeren.

Zekerheid
Als u werkt met een BouwGarant-aannemer heeft u een aantal belangrijke zekerheden.

1. Juiste diploma's
Als gevolg van het afschaffen van de Vestigingswet mag iedereen zich aannemer noemen. Stichting BouwGarant blijft echter het aannemersdiploma als labelvereiste handhaven. Veel bedrijven kunnen daardoor geen deelnemer worden van BouwGarant. Maar zo bent u ervan verzekerd dat u met een BouwGarant-aannemer een vakman inschakelt.

2. Aantoonbare ervaring
Een BouwGarant-aannemer is minimaal twee jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U schakelt dus een ervaren vakman in.

3. Bouwverzekeringen
BouwGarant-aannemer is verplicht over een aantal verzekeringen te beschikken (een doorlopende CAR-verzekering en de AVB-polis). Hiermee erkent de aannemer zijn aansprakelijkheid voor het bouwproces. Als er wat beschadigd raakt tijdens de bouw, dan is uw aannemer verzekerd tegen de schade.

4. Duidelijke afspraken
De BouwGarant-aannemer legt samen met u alle afspraken vast. Van de eerste offerte tot en met de oplevering. Zo is er geen ruimte voor misverstanden en heeft u altijd een document om op terug te vallen mochten er onduidelijkheden zijn.

5. Kwaliteitscontroles
BouwGarant-aannemers worden periodiek getoetst door een onafhankelijke instantie. Als bedrijven niet aan de eisen voldoen, verliezen zij het BouwGarant-keurmerk.

6. VerBOUWgarantie
Alleen als u werkt met een BouwGarant-aannemer kunt u de VerBOUWgarantie afsluiten. Dan bent u beschermt tegen de grootste financiële risico's van de bouw of verbouwing. Maar let op! U dient deze garantie zelf af te sluiten.

Service
BouwGarant beschikt over een servicedesk. Bij de servicedesk kunt u met al uw vragen terecht. Mochten er problemen zijn tussen u en uw aannemer dan kan de servicedesk bemiddelen.

Garantie
Een auto koopt u met garantie. Op de zojuist aangeschafte camera wenst u garantie.... Waarom dan bouwen of verbouwen zonder garantie? Kies voor zekerheid en activeer zelf de VerBOUWgarantie. Dit kan alleen als u werkt met een BouwGarant-aannemer. Met de VerBOUWgarantie bent u verzekerd tegen de grootste financiële risico's van uw verbouwing. Maar let op, u heeft alleen garantie als u in het bezit bent van een geldig garantiecertificaat.


Kwaliteit voorop

Dakopbouw folder ontvangen

Wij sturen de complete dakopbouw folder graag naar u toe. U kunt hieronder uw gegevens achterlaten en wij sturen u direct de folder vrijblijvend toe naar uw emailadres.
Uiteraard zijn uw gegevens in vertrouwde handen bij ons.

Of download de folder los (pdf 3mb).

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wij verzoeken u vriendelijk het onderstaande formulier in te vullen.
Er wordt spoedig contact met u opgenomen. Hartelijk dank voor uw aanvraag.